Klasse in stijlmeubilair

Knopstoelen / shakermeubel / ladderback / meubels op maat

150 jaar Merkelbach, meer dan een 1,5 eeuw vormgeving in hout. Een uitgebreide collectie stijlmeubilair is sindsdien opgebouwd zoals de Knopstoelen , Shakermeubel en Ladderback heeft zich reeds generaties bewezen, als het ware “het antiek voor de toekomst””. De bekende fraaie oud-Hollandse knopstoelen, typisch Hollandse tafels, het sfeermakende bijzetmeubelair, alles uitgevoerd in eerlijke edele houtsoorten, stoelen met de gezellige originele biezen zittingen.

De nieuwe soberheid. Het vakmanschap van het meubelatelier van Merkelbach staat al generaties lang garant voor kwalitatief hoogstaande meubelen. Vanuit die traditie heeft Merkelbach, als enige Nederlandse fabrikant, een complete serie van de wereldberoemde Shaker ontwerpen in zijn collectie opgenomen. Overeenkomstig de levensfilosofie van de Shakers is daarbij het streven naar perfectie en het verantwoord gebruik van louter hoogwaardige natuurlijke materialen als uitgangspunt genomen. De ontwerpen laten zich karakteriseren door een harmonische en doelmatige vormgeving, maar bovenal zijn deze meubelen gewoon mooi en brengen zij rust en intimiteit in elk hedendaags interieur.

In ons bedrijf te Lieshout vindt u de hele collectie compleet. U bent van harte welkom. In de gezellige Brabantse gastvrije sfeer laten wij u graag zien waar wij trots op zijn.

Wij creëerden voor u een klasse in stijlmeubilair. Vormgeving in hout dat is ons vak, al 140 jaar lang. Stijl in klassenmeubilair.

Tijdens uw virtuele toer maakt u ook kennis met meubelen in art-decostijl uit de jaren 1920-1930. De tijd van soberheid, degelijkheid en een evenwichtig verantwoord strak design.
Aangevuld met de authentieke typisch Engelse ladderbackstijl.

Ook uw eigen ontwerp kunnen wij begeleiden en na goedkeuring vervaardigen.
In de projectinrichting zijn wij actief op het gebied van zitmeubilair, tafels , carrydons en buffetkasten.